Lajme

Këshilli i Investimeve organizon mbledhje plenare për të diskutuar sugjerimet e biznesit mbi Planin e Rimëkëmbjes Ekonomike të Vendit

5 Qershor, 2020

Cili mund të jetë fokusi i reformave në politikat e ardhshme për të adresuar shqetësimet e biznesit të shfaqura gjatë pandemisë COVID19 – likuiditeti, punësimi, barra fiskale, dixhitalizimi, tërheqja e IHD-ve, etj.

Tiranë, 5 qershor 2020 – Të premten, Këshilli i Investimeve (KI) mbajti një mbledhje plenare përmes platformës Zoom për të diskutuar sugjerimet kryesore të biznesit për rimëkëmbjen ekonomike të …

Read More >>

Konferenca Ndërkombëtare e Këshillave të Investimeve: Cilat janë sfidat dhe mundësitë për të mbështetur në kohë bizneset dhe qeveritë

3 Qershor, 2020

2-3 qershor 2020

Konferenca Virtuale e Këshillave të Investimeve të mbështetur nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH), 2020
“Mbështetje për vendet e operacioneve të BERZH-it në rimëkëmbjen ekonomike shkaktuar nga pandemia Covid-19: Vendosja e Këshillave të Investimeve në qendër të mbështetjes”

Aktiviteti vjetor mblodhi bashkë 12 Këshilla të Investimeve, të mbështetur nga BERZH: Shqipëria, Mali i Zi, Kosova, Moldovia, Gjeorgjia, Bjellorusia, …

Read More >>

Këshilli i Investimeve Nxit Bashkëpunimin Ndër-Institucional përmes Koordinimit të Grupeve të Punës në Sektorë Prioritarë të Ekonomisë

29 Maj, 2020

3 Grupe Pune “Mbi Stimulimin e Investimeve”, në fushën e:

Energjisë

Agro-përpunimit

Dixhitalizimit

2 Grupe Pune për të trajtuar:

Problematikën e bllokimit dhe zhbllokimit të llogarive bankare të tatimpaguesve nga bankat tregtare bazuar në urdhërat e lëshuara nga drejtoritë e taksave dhe  tarifave vendore pranë bashkive;

Shqetësime të ngritura nga biznesi ne sektorin e burimeve minerare dhe energjitike në lidhje me vendosjen e taksave …

Read More >>

Këshilli Investimeve organizon mbledhje të jashtëzakonshme për të diskutuar impaktin e pandemisë mbi biznesin

14 Prill, 2020

Tiranë, 14 Prill 2020 – Të martën, Këshilli i Investimeve (IC) mbajti një mbledhje të jashtëzakonshme në formatin e një videokonference për të diskutuar ndikimin e pandemisë COVID-19 mbi biznesin në Shqipëri, me fokus masat financiare dhe ekonomike të marra nga qeveria për të përballuar pasojat e pandemisë, vëzhgim mbi shqetësimet kryesore të biznesit, si dhe sugjerime për masa në …

Read More >>

Sekretariati i Këshillit të Investimeve në Mbështetje të Sipërmarrjes gjatë Situatës së Emergjencës Shkaktuar nga COVID-19

9 Prill, 2020

Tiranë, 9 Prill 2020 – Në funksion të situatës së epidemisë krijuar nga përhapja e virusit COVID-19, qeveria shqiptare ka ndërmarë një sërë masash që prej 9 mars 2020. Pandemia COVID-19 ka ndikuar veprimtarinë e institucioneve publike dhe kompanive private duke krijuar një situatë të pazakontë në jetën ekonomike të vendit. Në përgjigjë të kësaj, qeveria shqiptare ka miratuar një …

Read More >>

Këshilli Investimeve Diskuton mbi Ndërveprimin Bashki-Biznes

27 Janar, 2020

Tiranë, E Hënë, 27 janar 2020 / Nën drejtimin e Ministres së Financave dhe Ekonomisë, znj. Anila Denaj, u zhvillua mbledhja e radhës e Këshillit të Investimeve me temë diskutimi “Mbi ndërveprimin Bashki-Biznes – Transparenca, Shërbimet dhe Zhvillimi Ekonomik Vendor”. Të pranishëm në këtë mbledhje ishin Ministri për Mbrojtjen e Sipërmarrjes, z. Eduard Shalsi, zv/Kryebashkiaku i Tiranës, z. Arbjan Mazniku, përfaqësues nga …

Read More >>

Këshilli i Investimeve Diskuton Mbi Potencialet për Investime dhe Sektorët Prioritarë

4 Tetor, 2019

Tiranë, E Premte, 4 tetor 2019 / Nën drejtimin e Ministres së Financave dhe Ekonomisë, znj. Anila Denaj, u zhvillua mbledhja e radhës e Këshillit të Investimeve, me temë diskutimi “Mbi potencialet për investime dhe sektorët prioritarë”. Të pranishëm në këtë takim ishin edhe Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, znj. Belinda Balluku (e ftuar e veçantë), si edhe përfaqësues të sektorit publik …

Read More >>

Debat mbi stimulimin e investimeve dhe burimet e rritjes ekonomike

24 Shtator, 2019

“Stimulimi i Investimeve dhe Sektorët Prioritarë” është tema e radhës që pritet të diskutohet në tryezën e Këshillit të Investimeve (KI) në fillim të muajit tetor. Analiza e Sekretariatit do të synojë nxitjen e debatit mbi opsionet e rritjes së qëndrueshme të investimeve dhe burimeve potenciale. Analiza do të ketë në fokus dinamikat e fundit të rritjes ekonomike të vendit …

Read More >>

A janë konsultuar bizneset për taksat dhe tarifat e reja të vendosura nga bashkitë? Cili është mendimi i biznesit për ekuilibrin midis shërbimeve lokale dhe pagesave tarifore?

13 Shtator, 2019

Sektori privat luan një rol të rëndësishëm në zhvillimin e ekonomisë së një vendi dhe qeveritë lokale luajnë një rol të rëndësishëm në përmirësimin e mjedisit të biznesit dhe ofrimin e shërbimeve më të mira. Ligji “Për Vetëqeverisjen Vendore” (ligji nr. 139/2015) prezantoi disa risi në lidhje me funksionet e qeverisjes vendore, si dhe kompetencat e reja që synojnë rritjen …

Read More >>

Mbledhje e Këshillit të Investimeve – Konsultimi i Projektligjit “Për Faturën dhe Sistemin e Monitorimit të Qarkullimit”

29 Gusht, 2019

Tiranë, e Enjte, 29 gusht 2019 / Këshilli i Investimeve të Shqipërisë (KI) zhvilloi një mbledhje të posaçme me kërkesë të kryetares së KI, Ministres së Financës dhe Ekonomisë, znj. Anila Denaj, me temë diskutimi – Konsultimi i Projektligjit “Për Faturën dhe Sistemin e Monitorimit të Qarkullimit”. Të pranishëm në këtë mbledhje ishin Ministri i Shtetit për Mbrojtjen e Sipërmarrjes, z. Eduard …

Read More >>

Këshilli i Investimeve mbështetet nga Ministria e Financës dhe Ekonomisë, BERZH dhe Sekretariati Shtetëror Zvicerian për Çështje Ekonomike (SECO)